Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВВ момента нивото на разпространението е

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВВ момента нивото на разпространението е
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Малограмотните и малоимотните най-често не искат да се ваксинират и те ще станат резервоар на вируса

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

В момента равнището на разпространяването е ниско, то бележи и противоположен растеж. Т.е. има понижаване на честотата на случаите, както и на смъртните случаи. Дали това е моментно намаляване, или дълготрайно, е мъчно да се каже. Това изисква разбор и наблюдаване. В момента цифрите не ни стигат, с цел да се каже какъв брой ще продължи този интервал. 

Това разяснява в ефира на бТВ доктор александър Симидчиев.

Имаме два типа имунен отговор - след преболедуване и след имунизация. Двата се разграничават. Най-добра отбрана се получава откакто сме преболедували вируса, а по-късно се имунизираме. Тогава устойчивостта на имунитета е най-голяма, уточни той.

За да се имунизираме не е най-важно да имаме отрицатален тест за коронавирус. Най-важното е човек да се усеща здрав, да няма недоволства, добави докторът.

При избрани рискови групи е добре да се постави и трета ваксина. Това е същото като при елементарния грип, при който всяка година се имунизираме. При него е поради другите варианти, а при коронавирус е поради другите разновидности, които излизат, изясни той.

Ковид е вирус, който умее да седи в общността доста дълго време и да се крие от имунната система с разнообразни белтъци. Затова е необходим колективен имунитет. Призовавам всички, които желаят да се върнем към нормалността в България, да създадем същински добра, насочена към рисковите групи, имунизационна акция, тъй като ваксини имаме, казуса е дали хората ще я  изискат, уточни той.

Има изследване, съгласно което малограмотните и малоимотните са в необикновен риск да не си слагат ваксини, а те ще станат контейнер за вируса, в случай че не ги убедим да се имунизират. Тези хора са с най-висока степен на недоверие  към имунизациите, добави докторът.   

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР